Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@cooklikeachef.nl. 

 

Moet ik goed kunnen koken om deze gerechten te serveren?

Dat antwoord is heel duidelijk: nee! Een beetje handigheid in de keuken is meegenomen, maar de topchefs hebben het werk al voor je gedaan. Jij hoeft alleen nog maar de finishing touch te doen. In de handige instructiefilmpjes zie je alle tips en tricks om je bord op sterrenniveau op te maken. Gemakkelijker kan haast niet. Tip: laat uw kinderen (tieners en jongvolwassen) eens het werk doen, dat zal de feestvreugde voor iedereen enorm verhogen!

 

Welke apparatuur heb ik nodig als ik een menu op tafel zet?

Niet veel. Met een paar pannetjes, een staafmixer of garde en een oven heb je alles in de buurt wat je nodig hebt. Nieuw bestek en nieuwe glazen bij elk gerecht is wel zo professioneel. Zet de oven een half uurtje voor u gaat beginnen op circa 150 graden, en vergeet niet de borden voor te verwarmen om zeker te zijn van een goede temperatuur van de warme gerechten.

 

Heb ik speciaal kookgerei nodig?

Bij sommige menu's is een rasp nodig, en om de borden op te maken kun je een pincet of tang gebruiken. Maar met je vingers of normaal bestek lukt het ook! Een ovenschaaltje of ovenbestendig bord is ook handig om klaar te zetten. Kijk ook eens op deze pagina, daar is een setje kookgerei verkrijgbaar.

 

Worden de menu's in de restaurants gemaakt?

Ja, de menu’s worden door de chefs van ieder sterrenrestaurant en hun keukenbrigade gekookt en voorbereid, zodat je ze zelf in een handomdraai op tafel kan zetten. Door de koelwagens van Schmidt Zeevis worden de voorbereide ingrediënten opgehaald waarna ze in een gekoelde ruimte door een professioneel inpakteam in de boxen worden gedaan. De menu’s zijn per minimaal twee te bestellen, sommige klanten bestellen menu’s van verschillende restaurants, die door het inpakteam worden verzameld. De dinerboxen worden dan weer in de gekoelde wagens bij de klanten thuis afgeleverd. 

Hoe lang zijn de dinerboxen houdbaar?

Deze zijn na aankomst 2-3 dagen houdbaar zodat je bijna iedere dag kan genieten van onze boxen (dinsdag is op aanvraag). Bij aflevering is het van belang om de gerechten na te kijken en koelinstructies op de doos volgen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de bereiding. Sommige gerechten moeten even in de vriezer, of juist eruit worden gehaald.

 

Is er ook een vegetarisch menu?

Jazeker, Cook Like a Chef biedt verschillende vegetarische en zelfs veganistische menu’s aan. De wensen van culinaire fijnproevers zijn altijd aan verandering onderhevig, en de chefs zien het juist als een uitdaging voor elke smaak een fantastisch menu te verzorgen. Hier vindt u alle menu’s op een rij.

 

Ik heb een allergie/dieetwens. Zijn er speciale gerechten voor mij?

Vanwege de logistieke organisatie en de soms veranderende receptuur is het niet of niet altijd mogelijk om aan dieetwensen of allergieën tegemoet te komen. We willen natuurlijk wel met u meedenken! De ingrediënten van al onze menu’s worden zoveel mogelijk weergegeven bij de beschrijving en hier vindt u wat suggesties en alternatieven bij de menu’s. Desgewenst kunt u contact met ons opnemen voor overleg. 

 

Waarom zijn de bezorgkosten hoger dan bij andere webwinkels?

Dat komt omdat wij bezorgen in gekoelde vrachtwagens en hebben gekozen voor een persoonlijkere benadering dan andere grote vervoerders. Hierdoor worden de gerechten netjes bij de klant afgeleverd en kunnen onze koeriers eventuele vragen beantwoorden. De bezorgkosten zijn bij ons tussen €26,00en €33,00, afhankelijk van de order en de afstand. De kosten worden weergegeven bij de winkelmand. Overigens kunnen klanten in de regio Rotterdam hun bestelling ook afhalen bij Schmidt Zeevis. Rond Pasen 2021 worden ophaaladressen toegevoegd in Amsterdam, Rotterdam en Alblasserdam. De keuze voor ophalen of bezorgen aan huis (of op het vakantieadres!) kan worden aangegeven bij het bestellen.

 

Bestellen

 

 

 


 

SOCIAL MEDIA
Realisatie Acadia.