Heerlijke en verrassende sterrendiners voor de vegetarische fijnproever. Bestel ze thuis of op je vakantieadres.
Kies bij de winkelwagen een bezorgdatum op dinsdag, donderdag of zaterdag.
De boxen zijn mits gekoeld bewaard 2 dagen houdbaar zodat er bijna iedere dag gedineerd kan worden.
Bresse Kip ravioli: Ravioli, bloem
Nagerecht: Tartelette
Bresse Kip ravioli: Paddestoelencrèmesaus
Miso aubergine: Knoflookcrème
Nagerecht: Advocaatmousse
Rode biet: Pijnboompit
Miso aubergine: Notenmix
Helemaal geschikt, Bij de advocaatmousse in het nagerecht is de alcohol eruit gekookt.
Menu Parkheuvel vegetarisch
Inclusief brood van Vanmenno
- Rouleaux van pompoen met zeewier-kaviaar
- Rode Biet Dry-aged, Kwartel ei, little gem, punt radijs, pijnboompitten
- Linzen ravioli, shimeji, paddenstoelencrèmesaus
- Miso Aubergine, Lapsang-souchong, notenmix, zwarte knoflook, tuinkers
- Mango passievrucht, crèmeux, pure chocolade, whiskey sponge-cake, long-pepper
INSTRUCTIES
INSTRUCTIEVIDEO VEGETARISCH
Bijpassende wijnen & bijzondere extra's
met deze knop

Granbazán 'Etiqueta Ámbar' Albariño
Classificatie: DO Rías Baixas
Soort Wijn: Volle witte wijn
Sluiting: Kurk
Geschikt voor veganisten
Land: Spanje
Streek: Galicia
Producent: Agro de Bazán, Vilanova de Arousa
Druivenras(sen): albariño
Karakter:
Bleek gouden kleur. Zeer aromatisch, groene appel, citrus, banaan en ananas. Frisse, smaakopwekkende wijn, vol, met een elegant, wat rins karakter. Zuiver en lang van afdronk, modern Spaans van karakter.
Wijnbereiding:
De speciaal geselecteerde druiven worden met de hand geoogst. Na het ontstelen volgt een koude inweking op 6 tot 9°C gedurende 8 uur. Hierdoor komen meer aroma stoffen in de most. Voor de gisting gaan de druiven in roestvrij stalen tanks, door het eigen gewicht van de druiven loopt een deel van het sap weg. Dit 'afloopsap' vergist op max 20°C gedurende 5 weken, daarna blijft de wijn minimaal 4 maanden op het bezinksel. De wijn wint erdoor aan complexiteit en wordt ook zachter. Ambar (bruin) verwijst naar de kleur van het etiket. De 'Ambar' is een 'vino de Lagrima', een afloopwijn.
Gegevens producent:
Agro de Bazán maakt sinds 1988 wijn van zo'n 13 ha eigen wijngaard. Daarnaast controleert men 45 ha wijngaard bij 200 wijnboeren. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was Rías Baixas een onbekend wijngebied, waar de wijnbouw zeer versnippert was. De bevolking maakte met weinig kennis van zeer kleine perceeltjes wijn, meer voor privé, iets voor lokale verkoop, vaak nog zonder etiket op de fles. Distributie van wijn was zeer beperkt. Toen de vraag toenam, kwam Manuel Otero Candeira op het idee, door eigen productie en door het opkopen van druiven van wijnboeren, een volume te creëren, waardoor afzet buiten de regio en in de export mogelijk werd. Daarvoor investeerde hij grote sommen geld in gebouwen, kelders en apparatuur. Ook werden de beste wijnmakers aangetrokken. De kwaliteit ging met sprongen vooruit, de wijnen werden zeer gevraagd. Geen wonder dat Agro de Bazán wordt gezien als de pionier van de regio met wijnen die tot de allerbeste van het gebied behoren. Sinds 2017 is het bedrijf overgenomen door Pedro Martínez die naast een bodega in Rioja nu ook veel in Agro de Bazán investeert om de albariño’s op een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen. Diego Ríos is de jonge veelbelovende Chileense oenoloog met veel ervaring, o.a. in de Moezel.
Gebied gegevens:
Het gebied Rías Baixas ligt in Galicië, het uiterste noordwesten van Spanje. De Rías Baixas, ofwel 'laagland-rivieren', zijn grote fjordachtige inhammen en baaien. Deze D.O. van ruim 2.400 ha bestaat uit 5 subgebieden: Condado do Tea en O Rosal aan de grens met Portugal langs de Miño rivier, Soutomaior en Ribeira do Ulla meer landinwaarts en Val do Salnés, de beste regio voor wijnbouw aan de kust van de Atlantische Oceaan. De bodem in Val do Salnés bestaat uit graniet met een alluviale bovenlaag. Het is het meest koele en natste gebied van de regio. Galicië kent zeer veel neerslag, 1520 mm per jaar, dat is 2x zoveel als in Nederland. De lokale consumptie van wijn is hier een veelvoud van die in de rest van Spanje. Hier ziet men nog veel de traditionele pergola wijnbouw, een stellage van palen, waarop latten en draden, waarbij de druiven als het ware een dak vormen op wel 180 cm boven de grond. Hierdoor worden de druiven voldoende belucht, zodat het fruit gezond kan blijven en niet voortijdig verrot, vanwege het vochtige klimaat. Ook de dikke schil van de albariño druif vermindert de kans op meeldauw.
Serveren bij Bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren, licht blank vlees en gevogelte, pasta's, groentengerechten, salades.
Serveertemperatuur 8 à 10ºC
Overige Informatie Vaak wordt genoemd dat de albariño druif verwant zou zijn aan riesling en door pelgrims naar Galicië gebracht zou zijn. Dit klopt niet. Waarschijnlijk is albariño verwant aan loureiro.
Allergenen sulfieten

Weissburgunder
Classificatie: Qualitätswein
Kleur: Volle witte wijn
Land: Duitsland
Streek: Mosel-Saar
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenrassen: weissburgunder (pinot blanc)
Karakter: Veel geur met rijp exotisch fruit en bloemen in de neus. De volle inzet met filmend en romig karakter en de lichte hint van hout geven de wijn een rijk en geconcentreerd karakter. De ondergrond van leisteen, kalksteen en ook nog zand en rhyoliet geeft de wijn een gelaagdheid en elegantie.
Wijnbereiding: Na een handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Dit totale proces van vinificatie en lagering op RVS en barrique neemt circa 6 tot 7 maanden in beslag en men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling, zonder klaring plaatsvindt in mei.
Producent gegevens: Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet met name in Ürzig) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt. In 2019 is de nieuwe ultra moderne kelder in gebruik genomen, een op zijn minst architectonisch opvallend gebouw in de nog steeds klassieke Saar/Mosel regio.
Gebied gegevens: Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is het oudste en één van de mooiste wijnstreken (totaal bijna 8.800 ha) van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren behouden blijven. Het Saar Bereich is minder beschut tegen de koude wind en daarom zijn deze wijnen vaak wat gereserveerder in structuur. Dit brengt een hoger zuurgehalte met zich mee, waardoor ze langer bewaard kunnen worden. Door het warmer wordende klimaat heeft de Saar steeds meer het voordeel dat het in het Mosel gebied de koelste regio is. De bodem werkt op twee manieren gunstig mee. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk. Op de vlakkere delen langs de rivier staat vooral müller-thurgau.
Serveren bij: Bij visgerechten, schaal en schelpdieren, lichte vleesgerechten en gevogelte, groentegerechten, asperges, pasta’s, gedroogde hammen en worstsoorten, milde romige kazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Overige informatie: Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt. De huidige traditionele gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.

St Martinus Parkheuvel Cuvee
Kleur: Volle witte wijn
Land: Nederland
Streek: Zuid Limburg, Vijlen in de gemeente Vaals
Producent: St. Martinus in samenwerking met Parkheuvel
Druivenrassen: Souvigner Gris, Pinot Gris, Auxerrois en Chardonnay
Karakter: Een volle frisse wijn uit het bergdorpje Vijlen in de gemeente Vaals. De tonen van Steenfruit als witte perzik en abrikoos, kruiden en frisse zuren geven deze wijn zijn krachtige en unieke smaak en geur.
Wijnbereiding: De wijn is gedeeltelijk gelagerd op Frans eiken vaten. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energie neutrale kelders. Deze wijn is in samenwerking met Parkheuvel en Stan Beurskens van het Nederlandse wijndomein St. Martinus samengesteld.
Serveer temperatuur 8 à 10 graden.

Seghesio Zinfandel Sonoma County
Classificatie: AVA Sonoma County
Kleur: Krachtige rode wijn
Land: Verenigde Staten
Streek: California,Sonoma County
Producent: Seghesio Family Vineyards, Healdsburg
Druivenrassen: zinfandel
Karakter: Dieprode kleur. Mooie aroma’s van zwart fruit, als cassis en bramen. Volle, geconcentreerde smaak, met een aansprekende frisheid. Zwoele tonen van pruimen, krenten, bramen en rozenbottel. In de afdronk licht eiken met een zoete kruidigheid.
Wijnbereiding: De druiven voor deze wijn komen uit het koele Dry Creek Valley en het warmere Alexander Valley. In de wijngaard vindt reeds een strenge selectie plaats, alleen gezonde en rijpe druiven worden met de hand geplukt. Vergisting geschiedt in stalen tanks gedurende 10 dagen, waarbij de wijn voor extra smaak en kleur regelmatig over de schillen wordt gepompt. Daarna rijpt de wijn gemiddeld 1 jaar in vaten, gemaakt van Frans (75%) en Amerikaans eikenhout (25%). Van deze vaten wordt elk jaar een zo’n 30% vernieuwd.
Producent gegevens: In 1895 vestigden de Italiaanse immigranten Edoardo Seghesio en zijn vrouw Angela zich vanuit Piëmonte in Californië in het gehuchtje Chianti in Alexander Valley, een deel van Sonoma County. Ze kochten er 4 hectare wijngaard en in 1902 werd een winery gebouwd. De wijngaard kreeg de voor de hand liggende naam: Home Ranch. Momenteel omvat de Home Ranch wijngaard ruim 50 ha, daarnaast zijn nog eens 110 ha in bezit in Russian River Valley, Alexander Valley en in Dry Creek Valley. Totaal 7 percelen, gelegen op verschillende bodems in klimatologisch verschillende gebieden. Naast Home Ranch bezitten ze in Alexander Valley ook Chianti Station (met de oudste sangiovese aanplant van de VS van 1910), River Road/Ranch (1942), Chen’s Vineyard (1957) in Dry Creek Valley, Lone Oak (1960) in Alexander Valley, Keyhole Ranch (1962) en de recent gekochte Montafi wijngaard (2014), beide in Russian River. Verder koopt Seghesio al jaren druiven van oude wijngaarden bij verschillende ‘family grape growers’. Vandaag de dag wordt het wijngoed gerund door de 4e en 5e generatie Seghesio. Ted Seghesio heeft het stokje van wijnmaker sinds 2015 overgedragen aan Andy Robinson. Jim Neumiller is hetzelfde aan het doen en zoon Ned is nu verantwoordelijk voor de wijngaarden. Seghesio werkt sustainable en werkt in de wijngaard met cover crops, uitgekiend energie- (zonnepanelen) en water beheer en zorgt al jaren goed voor het (Mexicaanse) personeel in hun eigen Hacienda. De Zinfandel van Seghesio wordt gezien als een van de beste van Sonoma Valley. Dit dankzij de zeer oude wijnstokken, een extreem laag rendement per hectare, een rigoureuze selectie van gezonde druiven bij binnenkomst in de kelder en de modernste apparatuur voor de wijnbereiding. Seghesio specialiseert zich in Italiaanse rassen als vermentino, barbera, sangiovese, werkt met spannende field blends op basis van zinfandel met wat oude carignane, petite sirah, grenache etc en heeft sinds kort ook een chardonnay.
Gebied gegevens: Sonoma County, ten noorden van San Francisco, heeft een zeer gevarieerde bodem. Ongeveer 25.000 hectare is beplant met een groot aantal verschillende druivenrassen. Het gebied kent bergruggen en een aantal valleien, waarvan er drie hierboven genoemd zijn. De AVA (American Viticultural Area) Sonoma County loopt van de Pacific Coast in het westen tot de Mayacamas Mountains in het oosten en heeft binnen zijn grenzen meer dan 425 wineries en 18 AVA’s, waaronder bv Alexander Valley (5.847 ha), Dry Creek Valley (3.259 ha), Russian River Valley (5.623 ha), Sonoma Valley (2.252 ha), Rockpile (77 ha), Chalk Hill (603 ha) en Carneros (2.622 ha). Als een producent dus druiven uit meerdere van deze AVAs samenvoegt in een wijn dan mag hij de AVA Sonoma County gebruiken. Onder invloed van de Grote Oceaan en de mist in de vallei vanuit de San Pablo Bay heerst er een gematigd klimaat. Op diverse plaatsen weet die ochtendmist het gebied binnen te dringen. In het zuiden is het koel, de temperatuur loopt op naarmate het noordelijker wordt. De Mayacamas Mountains in het oosten bieden het noordelijk deel beschutting. Het is moeilijk om het karakter van de Sonoma County wijnen in het algemeen te beschrijven, te veel hangt af van de druif, ligging en het wijnbedrijf.
Serveren bij: Bij kruidig gegrild rood vlees, wild, stoofgerechten, pittige, harde en blauwaderkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Overige informatie: De trots van Seghesio zijn de authentieke zinfandelstokken die tot de oudste van Californië behoren. De zinfandeldruif werd lange tijd beschouwd als een eigen druivenras van Californië. Lange tijd was er onduidelijkheid omtrent de herkomst, genoemd werden primitivo, crljenak, dobricic en plavac mali uit Kroatië. Recente onderzoeken via DNA techniek op de Davis Universiteit in Californië maakten aan alle onduidelijkheid een einde: zinfandel en crljenak (oudste naam die bekend is: tribidrag) zijn identiek.

Rivesaltes Domaine des Schistes VDN Solera
16% alc
Classificatie: A.C. Rivesaltes
Soort wijn: Krachtige zoete witte wijn
Sluiting: Kurk
Biologisch: Biologisch
Land: Frankrijk
Streek:Roussillon
Producent:Domaine des Schistes, Estagel
Druivenras(sen): macabeu, grenache gris
Karakter:
Amberkleurig met een rijk aroma van gedroogd fruit, tabak en honing, karakteristiek voor de oude Rivesaltes uit de regio. In de smaak iets van walnoten, honing en sinaasappelschil met een rijk en zwoel mondgevoel dat lang nablijft.
Wijnbereiding:
De druiven krijgen een korte schilweking en worden dan direct geperst, waarna de gisting begint. Tijdens de gisting wordt er neutrale wijnalcohol toegevoegd (mutage sur môut) waardoor de gisting stopt. De gisting en het eerste gedeelte van de rijping gebeurt op cementen cuves en oude foeders, grote houten vaten. Om positieve oxidatie te bevorden worden de vaten niet geheel bijgevuld. De verfijning vindt plaats in eikenhouten demi-muids waarbij de wijn wordt vermengd volgens het 'solera' systeem. De stokken zijn 40 jaar oud, het rendement is slechts 30hl/ha.
Gegevens producent:
Jacques en Nadine Sire zijn sinds 1990 de enthousiaste eigenaren van Domaine des Schistes in Estagel. Dit fraaie dorpje ligt in het beste deel van de Roussillon, het verweerde, ruige gebied aan de voet van de Pyreneeën. De 55 ha grote wijngaard bestaat uit voornamelijk een rotsachtige bodem van mergel, hier en daar kalk en gelaagde schiste, oftewel leisteen. De ruim 40 jaar oude wijnstokken zijn carignan, grenache noir, syrah, lladoner pelut (garnacha peluda) en nog iets grenache blanc. De helft van hun wijnen zijn bestemd voor de export, de verkoop vindt bijna geheel in restaurants plaats. Domaine des Schistes is een exponent van de grote mogelijkheden van dit gebied. De Franse wijnpers verbaast zich er over, dat Jacques en Nadine en zoon Mickaël, elk jaar weer de wijnen van hun domein naar een hoger niveau weten te tillen. Sinds de jaargang 2007 is zoon Mickaël als gediplomeerd oenoloog mede verantwoordelijk voor het hoge niveau van de wijnen.
Gebied gegevens: De Roussillon is het zuidelijkste gedeelte van het vasteland van Frankrijk en heeft een Middellands zeeklimaat. Door een grote verscheidenheid van bodem en microklimaten (terroirs) en het gebruik van een 20-tal veelal lokale druivenrassen, is er een zeer gevarieerd aanbod aan wijnen. Momenteel komen er werkelijk juwelen van wijnen vandaan. Was er in de eerste helft van de vorige eeuw nog meer dan 70.000 ha in productie, momenteel ligt dit rond de 40.000 ha. Dit is het gevolg van het streven naar meer kwaliteitswijnen. De bodem varieert van kalk en mergel tot graniet en leisteen; deze laatste is een arme grondsoort die moeilijk water vasthoudt. De wortels van de wijnstok moeten zich tussen de leisteenplaten doorpersen op zoek naar vocht, een ideaal uitgangspunt om kwaliteitswijnen te produceren.
Serveren bij:
Perfect bij foie gras met vijgen, chocoladetaart, desserts met noten en specerijen (mousse au paind’épices), rijpe kazen en bij een mooie sigaar.
Serveertemperatuur: 12 à 14 C
Overige Informatie:
Voor deze Rivesaltes worden de druiven, perceel na perceel, handmatig geplukt op basis van volledige (over)rijpheid waarbij de druiven een minimaal potentieel alcoholgehalte van 15,5% moeten hebben. De oudste wijn in de Solera is momenteel 20 jaar oud. Er wordt per jaar maximaal 20 tot 30% van de oudste vaten gebotteld, dit om de kwaliteit te bewaken.
Allergenen: sulfieten

Schmidt Elite Classic Caviar
Baeri (classic) Caviar is licht gezouten om haar delicate aroma naar voren te brengen. Door de grootte van de eitjes en de variatie in kleur zal Schmidt Elite Classic kaviaar met haar subtiele notensmaak uw smaakpapillen strelen.
Mooie upgrade voor de feestdagen!


Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Morbier Aop Affine, Morbier (Jura) Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
St. Maure de Touraine AOP Fermier, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk

Petit Brie, Brest Frankrijk
Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Pérail Papillon, Aveyron, Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk
Geschikt voor zwangere vrouwen.

Met deze steker kunt u de voorgerechten van Parkheuvel, de Kromme Watergang en Brut172 net zo mooi krijgen als op de foto. Ook onmisbaar om in huis te hebben voor iedere hobbykok.

Cadeaucheque 250 euro. Als jij bij je winkelmand het chequenummer intikt wordt er €250,- afgetrokken van je totale besteding. Als je besteding lager is dan €250,- kan je het restant gebruiken voor een toekomstige bestelling.
Menu Parkheuvel plantaardig
Inclusief brood van Vanmenno
- Rouleaux van pompoen met zeewier-kaviaar
- Rode Biet Dry-aged, little gem, punt radijs, pijnboompitten en gefrituurde kappertjes
- Linzen ravioli, shimeji, paddenstoelencrèmesaus
- Miso Aubergine, Lapsang-souchong, notenmix, zwarte knoflook, tuinkers
- Cook Like a Chef taartje met meringue en vers fruit
INSTRUCTIES
Bijpassende wijnen & bijzondere extra's
met deze knop

Granbazán 'Etiqueta Ámbar' Albariño
Classificatie: DO Rías Baixas
Soort Wijn: Volle witte wijn
Sluiting: Kurk
Geschikt voor veganisten
Land: Spanje
Streek: Galicia
Producent: Agro de Bazán, Vilanova de Arousa
Druivenras(sen): albariño
Karakter:
Bleek gouden kleur. Zeer aromatisch, groene appel, citrus, banaan en ananas. Frisse, smaakopwekkende wijn, vol, met een elegant, wat rins karakter. Zuiver en lang van afdronk, modern Spaans van karakter.
Wijnbereiding:
De speciaal geselecteerde druiven worden met de hand geoogst. Na het ontstelen volgt een koude inweking op 6 tot 9°C gedurende 8 uur. Hierdoor komen meer aroma stoffen in de most. Voor de gisting gaan de druiven in roestvrij stalen tanks, door het eigen gewicht van de druiven loopt een deel van het sap weg. Dit 'afloopsap' vergist op max 20°C gedurende 5 weken, daarna blijft de wijn minimaal 4 maanden op het bezinksel. De wijn wint erdoor aan complexiteit en wordt ook zachter. Ambar (bruin) verwijst naar de kleur van het etiket. De 'Ambar' is een 'vino de Lagrima', een afloopwijn.
Gegevens producent:
Agro de Bazán maakt sinds 1988 wijn van zo'n 13 ha eigen wijngaard. Daarnaast controleert men 45 ha wijngaard bij 200 wijnboeren. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was Rías Baixas een onbekend wijngebied, waar de wijnbouw zeer versnippert was. De bevolking maakte met weinig kennis van zeer kleine perceeltjes wijn, meer voor privé, iets voor lokale verkoop, vaak nog zonder etiket op de fles. Distributie van wijn was zeer beperkt. Toen de vraag toenam, kwam Manuel Otero Candeira op het idee, door eigen productie en door het opkopen van druiven van wijnboeren, een volume te creëren, waardoor afzet buiten de regio en in de export mogelijk werd. Daarvoor investeerde hij grote sommen geld in gebouwen, kelders en apparatuur. Ook werden de beste wijnmakers aangetrokken. De kwaliteit ging met sprongen vooruit, de wijnen werden zeer gevraagd. Geen wonder dat Agro de Bazán wordt gezien als de pionier van de regio met wijnen die tot de allerbeste van het gebied behoren. Sinds 2017 is het bedrijf overgenomen door Pedro Martínez die naast een bodega in Rioja nu ook veel in Agro de Bazán investeert om de albariño’s op een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen. Diego Ríos is de jonge veelbelovende Chileense oenoloog met veel ervaring, o.a. in de Moezel.
Gebied gegevens:
Het gebied Rías Baixas ligt in Galicië, het uiterste noordwesten van Spanje. De Rías Baixas, ofwel 'laagland-rivieren', zijn grote fjordachtige inhammen en baaien. Deze D.O. van ruim 2.400 ha bestaat uit 5 subgebieden: Condado do Tea en O Rosal aan de grens met Portugal langs de Miño rivier, Soutomaior en Ribeira do Ulla meer landinwaarts en Val do Salnés, de beste regio voor wijnbouw aan de kust van de Atlantische Oceaan. De bodem in Val do Salnés bestaat uit graniet met een alluviale bovenlaag. Het is het meest koele en natste gebied van de regio. Galicië kent zeer veel neerslag, 1520 mm per jaar, dat is 2x zoveel als in Nederland. De lokale consumptie van wijn is hier een veelvoud van die in de rest van Spanje. Hier ziet men nog veel de traditionele pergola wijnbouw, een stellage van palen, waarop latten en draden, waarbij de druiven als het ware een dak vormen op wel 180 cm boven de grond. Hierdoor worden de druiven voldoende belucht, zodat het fruit gezond kan blijven en niet voortijdig verrot, vanwege het vochtige klimaat. Ook de dikke schil van de albariño druif vermindert de kans op meeldauw.
Serveren bij Bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren, licht blank vlees en gevogelte, pasta's, groentengerechten, salades.
Serveertemperatuur 8 à 10ºC
Overige Informatie Vaak wordt genoemd dat de albariño druif verwant zou zijn aan riesling en door pelgrims naar Galicië gebracht zou zijn. Dit klopt niet. Waarschijnlijk is albariño verwant aan loureiro.
Allergenen sulfieten

Weissburgunder
Classificatie: Qualitätswein
Kleur: Volle witte wijn
Land: Duitsland
Streek: Mosel-Saar
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenrassen: weissburgunder (pinot blanc)
Karakter: Veel geur met rijp exotisch fruit en bloemen in de neus. De volle inzet met filmend en romig karakter en de lichte hint van hout geven de wijn een rijk en geconcentreerd karakter. De ondergrond van leisteen, kalksteen en ook nog zand en rhyoliet geeft de wijn een gelaagdheid en elegantie.
Wijnbereiding: Na een handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Dit totale proces van vinificatie en lagering op RVS en barrique neemt circa 6 tot 7 maanden in beslag en men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling, zonder klaring plaatsvindt in mei.
Producent gegevens: Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet met name in Ürzig) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt. In 2019 is de nieuwe ultra moderne kelder in gebruik genomen, een op zijn minst architectonisch opvallend gebouw in de nog steeds klassieke Saar/Mosel regio.
Gebied gegevens: Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is het oudste en één van de mooiste wijnstreken (totaal bijna 8.800 ha) van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren behouden blijven. Het Saar Bereich is minder beschut tegen de koude wind en daarom zijn deze wijnen vaak wat gereserveerder in structuur. Dit brengt een hoger zuurgehalte met zich mee, waardoor ze langer bewaard kunnen worden. Door het warmer wordende klimaat heeft de Saar steeds meer het voordeel dat het in het Mosel gebied de koelste regio is. De bodem werkt op twee manieren gunstig mee. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk. Op de vlakkere delen langs de rivier staat vooral müller-thurgau.
Serveren bij: Bij visgerechten, schaal en schelpdieren, lichte vleesgerechten en gevogelte, groentegerechten, asperges, pasta’s, gedroogde hammen en worstsoorten, milde romige kazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Overige informatie: Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt. De huidige traditionele gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.

St Martinus Parkheuvel Cuvee
Kleur: Volle witte wijn
Land: Nederland
Streek: Zuid Limburg, Vijlen in de gemeente Vaals
Producent: St. Martinus in samenwerking met Parkheuvel
Druivenrassen: Souvigner Gris, Pinot Gris, Auxerrois en Chardonnay
Karakter: Een volle frisse wijn uit het bergdorpje Vijlen in de gemeente Vaals. De tonen van Steenfruit als witte perzik en abrikoos, kruiden en frisse zuren geven deze wijn zijn krachtige en unieke smaak en geur.
Wijnbereiding: De wijn is gedeeltelijk gelagerd op Frans eiken vaten. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energie neutrale kelders. Deze wijn is in samenwerking met Parkheuvel en Stan Beurskens van het Nederlandse wijndomein St. Martinus samengesteld.
Serveer temperatuur 8 à 10 graden.

Seghesio Zinfandel Sonoma County
Classificatie: AVA Sonoma County
Kleur: Krachtige rode wijn
Land: Verenigde Staten
Streek: California,Sonoma County
Producent: Seghesio Family Vineyards, Healdsburg
Druivenrassen: zinfandel
Karakter: Dieprode kleur. Mooie aroma’s van zwart fruit, als cassis en bramen. Volle, geconcentreerde smaak, met een aansprekende frisheid. Zwoele tonen van pruimen, krenten, bramen en rozenbottel. In de afdronk licht eiken met een zoete kruidigheid.
Wijnbereiding: De druiven voor deze wijn komen uit het koele Dry Creek Valley en het warmere Alexander Valley. In de wijngaard vindt reeds een strenge selectie plaats, alleen gezonde en rijpe druiven worden met de hand geplukt. Vergisting geschiedt in stalen tanks gedurende 10 dagen, waarbij de wijn voor extra smaak en kleur regelmatig over de schillen wordt gepompt. Daarna rijpt de wijn gemiddeld 1 jaar in vaten, gemaakt van Frans (75%) en Amerikaans eikenhout (25%). Van deze vaten wordt elk jaar een zo’n 30% vernieuwd.
Producent gegevens: In 1895 vestigden de Italiaanse immigranten Edoardo Seghesio en zijn vrouw Angela zich vanuit Piëmonte in Californië in het gehuchtje Chianti in Alexander Valley, een deel van Sonoma County. Ze kochten er 4 hectare wijngaard en in 1902 werd een winery gebouwd. De wijngaard kreeg de voor de hand liggende naam: Home Ranch. Momenteel omvat de Home Ranch wijngaard ruim 50 ha, daarnaast zijn nog eens 110 ha in bezit in Russian River Valley, Alexander Valley en in Dry Creek Valley. Totaal 7 percelen, gelegen op verschillende bodems in klimatologisch verschillende gebieden. Naast Home Ranch bezitten ze in Alexander Valley ook Chianti Station (met de oudste sangiovese aanplant van de VS van 1910), River Road/Ranch (1942), Chen’s Vineyard (1957) in Dry Creek Valley, Lone Oak (1960) in Alexander Valley, Keyhole Ranch (1962) en de recent gekochte Montafi wijngaard (2014), beide in Russian River. Verder koopt Seghesio al jaren druiven van oude wijngaarden bij verschillende ‘family grape growers’. Vandaag de dag wordt het wijngoed gerund door de 4e en 5e generatie Seghesio. Ted Seghesio heeft het stokje van wijnmaker sinds 2015 overgedragen aan Andy Robinson. Jim Neumiller is hetzelfde aan het doen en zoon Ned is nu verantwoordelijk voor de wijngaarden. Seghesio werkt sustainable en werkt in de wijngaard met cover crops, uitgekiend energie- (zonnepanelen) en water beheer en zorgt al jaren goed voor het (Mexicaanse) personeel in hun eigen Hacienda. De Zinfandel van Seghesio wordt gezien als een van de beste van Sonoma Valley. Dit dankzij de zeer oude wijnstokken, een extreem laag rendement per hectare, een rigoureuze selectie van gezonde druiven bij binnenkomst in de kelder en de modernste apparatuur voor de wijnbereiding. Seghesio specialiseert zich in Italiaanse rassen als vermentino, barbera, sangiovese, werkt met spannende field blends op basis van zinfandel met wat oude carignane, petite sirah, grenache etc en heeft sinds kort ook een chardonnay.
Gebied gegevens: Sonoma County, ten noorden van San Francisco, heeft een zeer gevarieerde bodem. Ongeveer 25.000 hectare is beplant met een groot aantal verschillende druivenrassen. Het gebied kent bergruggen en een aantal valleien, waarvan er drie hierboven genoemd zijn. De AVA (American Viticultural Area) Sonoma County loopt van de Pacific Coast in het westen tot de Mayacamas Mountains in het oosten en heeft binnen zijn grenzen meer dan 425 wineries en 18 AVA’s, waaronder bv Alexander Valley (5.847 ha), Dry Creek Valley (3.259 ha), Russian River Valley (5.623 ha), Sonoma Valley (2.252 ha), Rockpile (77 ha), Chalk Hill (603 ha) en Carneros (2.622 ha). Als een producent dus druiven uit meerdere van deze AVAs samenvoegt in een wijn dan mag hij de AVA Sonoma County gebruiken. Onder invloed van de Grote Oceaan en de mist in de vallei vanuit de San Pablo Bay heerst er een gematigd klimaat. Op diverse plaatsen weet die ochtendmist het gebied binnen te dringen. In het zuiden is het koel, de temperatuur loopt op naarmate het noordelijker wordt. De Mayacamas Mountains in het oosten bieden het noordelijk deel beschutting. Het is moeilijk om het karakter van de Sonoma County wijnen in het algemeen te beschrijven, te veel hangt af van de druif, ligging en het wijnbedrijf.
Serveren bij: Bij kruidig gegrild rood vlees, wild, stoofgerechten, pittige, harde en blauwaderkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Overige informatie: De trots van Seghesio zijn de authentieke zinfandelstokken die tot de oudste van Californië behoren. De zinfandeldruif werd lange tijd beschouwd als een eigen druivenras van Californië. Lange tijd was er onduidelijkheid omtrent de herkomst, genoemd werden primitivo, crljenak, dobricic en plavac mali uit Kroatië. Recente onderzoeken via DNA techniek op de Davis Universiteit in Californië maakten aan alle onduidelijkheid een einde: zinfandel en crljenak (oudste naam die bekend is: tribidrag) zijn identiek.

MAGITA Sweet Cuvée Tokaji / Béres
Kleur: Zoete witte wijn
Land: Hongarije
Streek: Tokaj
Producent: Béres, Erdöbénye
Druivenrassen: furmint 60%, hárslevelü 15%, kövérszölö 25%
Karakter: Goudgele wijn met de zeer prettige geur van honing, rijp geel en steenfruit. In smaak hele mooie balans tussen zuren en suikers met tonen van perzik, meloen en ananas, iets van tuttifrutti.
Wijnbereiding: De druiven voor deze wijn worden laat in de herfst handmatig geplukt, ontsteeld en gekneusd, het sap laat men een nacht bezinken. De wijnen worden apart per druivenras gefermenteerd, deels in RVS tanks, deels in houten vaten. Na de vergisting resteert zo’n 100 gram restsuiker. Daarna worden ze gemengd en nog zo’n 24 maanden in gebruikte eiken vaten gerijpt. Édes is in het Hongaars zoet.
Producent gegevens: De familie Béres, in Hongarije zeer bekend van het homeopathische geneesmiddel Béres Druppels, heeft in 2002 het wijndomein in Erdöbenye gekocht. Inmiddels staat er een zeer modern wijnbedrijf met een wijnkelder voorzien van de modernste apparatuur. Van de 45 ha wijngaarden, die geheel rond het wijnbedrijf liggen, worden zeer karakteristieke droge, halfzoete en zoete Tokaj wijnen gemaakt. De jaarlijkse productie bedraagt 100.000 flessen. De familie is zeer begaan met de tradities van wijnmaken en het wijngebied Tokaj in het algemeen. Een jong, dynamisch bedrijf dat veel waarde hecht aan kwaliteit.
Gebied gegevens: Tokaj (gebied heette vroeger Tokaj Hegyalja, de Tokay heuvels) is het meest noordoostelijke wijngebied van Hongarije. Het gebied is zeer smal en bijna 100 km lang, 5.840 ha zijn beplant met de wijnstok. De wijngaarden lopen gedeeltelijk door in Slowakije waar ook (Slowaakse) vaak meer oxidatieve Tokajsky wordt gemaakt. Door de aanwezigheid van de rivieren de Bodrog en de Tisza aan de voet van de uitlopers van de Zemplèn bergen heeft dit gebied een zeer gunstig micro klimaat. De bodem is een mengeling van diverse vulkanische gesteenten met löss, waardoor de verschillende wijngaarden een eigen karakter hebben. Dankzij de lange warme herfstperiodes, met ochtendnevels van de rivieren, worden in Tokaj al sinds de 16e eeuw zoete wijnen met botrytis gemaakt. Zes druivenrassen zijn toegestaan, de grootste met 60% aanplant is de furmint, hárslevelü (30%), sárgamuskotály oftewel de muscat à petit grains met 5% en de zéta, kövérszölö en kabar die samen ook 5% uitmaken. Het is een uniek gebied met de productie van fraaie droge wijnen tot de meest nobele zoete wijnen van de wereld. Sinds 2002 is het wijngebied Tokaj Unesco werelderfgoed.
Serveren bij: Bij niet te zoete desserts met fruit, kwark en specerijen. bij gerechten met ganzen/eendenlever, rilette’s. In plaats van Port bij vele soorten kaas, vooral roodflora en blauwaderkaas.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Overige informatie: Magita was een schone dame, ter plekke bekend uit een eeuwenoude legende. De Hongaren hebben de productiemethode aan de Turken te danken. Toen die in 1620 de streek binnenvielen, kon de oogst pas in november worden binnengehaald. Daardoor begonnen de druiven uit te drogen en te verschrompelen (edele rotting). Om iets van het jaar te redden werden de druiven toch verwerkt. Tot ieders verbazing bleek deze wijnrot het suikergehalte te verhogen en de smaak van de wijn te verbeteren. De botrytis werd beschouwd als een godsgeschenk. Sinds 1730 is Tokaji een officiële herkomstbenaming en daarmee de eerste regio ter wereld.

Schmidt Elite Classic Caviar
Baeri (classic) Caviar is licht gezouten om haar delicate aroma naar voren te brengen. Door de grootte van de eitjes en de variatie in kleur zal Schmidt Elite Classic kaviaar met haar subtiele notensmaak uw smaakpapillen strelen.
Mooie upgrade voor de feestdagen!

Met deze steker kunt u de voorgerechten van Parkheuvel, de Kromme Watergang en Brut172 net zo mooi krijgen als op de foto. Ook onmisbaar om in huis te hebben voor iedere hobbykok.

Cadeaucheque 250 euro. Als jij bij je winkelmand het chequenummer intikt wordt er €250,- afgetrokken van je totale besteding. Als je besteding lager is dan €250,- kan je het restant gebruiken voor een toekomstige bestelling.
5-gangenmenu combi menu vegetarisch
Inclusief brood van Vanmenno
Aan de Poel - Thaise pastinaaksoep en een eclair met crème van eekhoorntjesbrood
Parkheuvel - Rode Biet Dry-aged, Kwartel ei, little gem, punt radijs, pijnboompitten
de Librije - Gebakken bloemkool, kerrie madras, gerookte amandel
de Kromme Watergang - "Rooted Rebel"
Parkheuvel - Mango passievrucht, crèmeux, pure chocolade, whiskey sponge-cake, long-pepper
Bijpassende wijnen & bijzondere extra'smet deze knop

Classificatie: Qualitätswein, VDP Gutsriesling
Soort wijn: Lichte witte wijn
Sluiting: Kurk
Land: Duitsland
Streek: Mosel
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenras(sen): riesling
Karakter:
Krachtige frisse, aromatische geur van vlierbloesem en perzik. Droge rinsige inzet, met veel body en sap en vervolgens een aangename mineraliteit met geïntegreerde frisse zuren en een zijdezachte afdronk met concentratie, lengte en finesse.
Wijnbereiding:
Na een handmatige oogst gaan de druiven van 30 jaar oude stokken deels in roestvrij stalen tanks en deels in foeders voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Er vindt bij deze wijn geen malolactische gisting plaats. Dit totale proces van vinificatie en lagering neemt ca. 6 tot 7 mnd in beslag, men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling zonder klaring plaatsvindt.
Gegevens producent:
Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt.
Gebied gegevens:
Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is een van de mooiste wijnstreken van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren opbouwd. De bodem werkt op twee manieren gunstig. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk.
Serveren bij:
Aperitief, bij visgerechten ( niet gerookte ) zoals ceviche, schaal en schelpdieren, sushi's of andere Aziatische, ook pittige smaken, romige frisse kazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10 C
Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt, de huidige gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.
Allergenen: sulfieten

Weissburgunder
Classificatie: Qualitätswein
Kleur: Volle witte wijn
Land: Duitsland
Streek: Mosel-Saar
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenrassen: weissburgunder (pinot blanc)
Karakter: Veel geur met rijp exotisch fruit en bloemen in de neus. De volle inzet met filmend en romig karakter en de lichte hint van hout geven de wijn een rijk en geconcentreerd karakter. De ondergrond van leisteen, kalksteen en ook nog zand en rhyoliet geeft de wijn een gelaagdheid en elegantie.
Wijnbereiding: Na een handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Dit totale proces van vinificatie en lagering op RVS en barrique neemt circa 6 tot 7 maanden in beslag en men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling, zonder klaring plaatsvindt in mei.
Producent gegevens: Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet met name in Ürzig) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt. In 2019 is de nieuwe ultra moderne kelder in gebruik genomen, een op zijn minst architectonisch opvallend gebouw in de nog steeds klassieke Saar/Mosel regio.
Gebied gegevens: Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is het oudste en één van de mooiste wijnstreken (totaal bijna 8.800 ha) van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren behouden blijven. Het Saar Bereich is minder beschut tegen de koude wind en daarom zijn deze wijnen vaak wat gereserveerder in structuur. Dit brengt een hoger zuurgehalte met zich mee, waardoor ze langer bewaard kunnen worden. Door het warmer wordende klimaat heeft de Saar steeds meer het voordeel dat het in het Mosel gebied de koelste regio is. De bodem werkt op twee manieren gunstig mee. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk. Op de vlakkere delen langs de rivier staat vooral müller-thurgau.
Serveren bij: Bij visgerechten, schaal en schelpdieren, lichte vleesgerechten en gevogelte, groentegerechten, asperges, pasta’s, gedroogde hammen en worstsoorten, milde romige kazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Overige informatie: Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt. De huidige traditionele gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.

Crozes-Hermitage Blanc Domaine des Entrefaux
Classificatie: A.C. Crozes-Hermitage
Soort wijn: Volle witte wijn
Sluiting: Kurk
Biologisch: Biologisch
Land: Frankrijk
Streek: Rhône, Crozes-Hermitage
Producent: Charles et François Tardy, Chanos-Curson
Druivenras(sen): marsanne (80%), roussanne (20%)
Karakter:
Licht geel-goud geel van kleur, bloemig in de geur met wat amandel, anijs en iets perzik. In de smaak rond, filmend met opwekkende zuren, aangenaam bittertje, sappig steenfruit, licht peperig en een fraaie, verfijnde afdronk.
Wijnbereiding:
De druiven worden na de persing voor de helft vergist in gebruikte houten vaten. De rest vergist in roestvrij stalen tanks. Er wordt alleen gist uit de eigen wijngaard gebruikt. Na een lichte filtering wordt de wijn in het voorjaar gebotteld.
Gegevens producent:
Domaine Entrefaux is een bezitting van 24 hectare, beplant met 20 ha syrah, daarnaast wat witte rassen als marsanne en roussanne. Onder de naam La Java des Entrefaux wordt van 2 ha nog een Vin de Pays gemaakt. De duidelijk aanwezige François Tardy runt dit prachtig gelegen bedrijf samen met zijn vrouw. Er worden kwalitatief zeer hoge wijnen gemaakt, soms zelfs op het niveau van de Hermitage. De bodem in de wijngaarden met de witte druiven heeft een hoog kalkgehalte, wat de wijn een mooie verfijninggeeft. De blauwe druiven staan in een ‘warmere’ bodem van kiezels en keien, wat zorgt voor rijke en aromatische rode wijnen. Rood wordt van 3 percelen gemaakt, de kwaliteit onder de naam 'Domaine des Entrefaux' is een blend van al hun wijngaarden. Er wordt hier met veel precisie gewerkt, het rendement per ha. over de eerste 10 jaren van dit millennium bedroeg slechts 38 hl. De wijnen worden voornamelijk opgevoed op beton en grote foudres (eiken vaten), nieuwe barriques worden nauwelijks gebruikt. In de export gaat 25%. Sinds 2011 is Domaine des Entrefaux biologisch gecertificeerd.
Gebied gegevens:
De wijngaarden van de appellatie Crozes-Hermitage liggen om de heuvel van Hermitage gegroepeerd. De hellingen zijn bedekt met terrassen van graniet met een zanderige toplaag. Crozes-Hermitage is een van de grootste noordelijke appellaties in de Rhône. Verschillende kwaliteitsproducenten hebben het niveau van de wijnen hier de laatste jaren sterk verbeterd. De Côtes du Rhône is wijnkundig onderverdeeld in 2 gebieden. In het noorden de Rhône Septentrionales en in het zuiden de Rhône Méridionales. In het zuiden wordt veel algemene Côtes du Rhône gemaakt met daarnaast onder andere de bekendere Gigondas en Châteauneuf du Pape. De bodem bestaat hier voornamelijk uit zand en klei met in sommige delen, bijvoorbeeld in de Châteauneuf du Pape, grote keien. Uit het noorden komen de grotere namen, de meer bijzondere wijnen als Côte Rôtie, Hermitage en Cornas. Hier vinden we een droge, granietachtige bodem die krachtige, geconcentreerde wijnen voortbrengt.
Serveren bij:
Rijke salades met vis, gevogelte en blank vlees, gegrilde of geroosterde visgerechten met volle sauzen,schaaldieren zoals gegrilde gamba’s of geroosterde kreeft.
Serveertemperatuur: 9 à 11 C
Overige Informatie:
Crozes-Hermitage is bijna altijd een rode wijn, toch zijn er een klein aantal wijnboeren die een meer dan voortreffelijke witte wijn in het gebied weten te produceren. De druivenrassen roussanne en marsanne zijn in Frankrijk uitsluitend aangeplant in de Rhône, de laatste jaren ook in de Languedoc.
Allergenen: sulfieten

Saint-Joseph 'Ro-Rée'
Classificatie: AC Saint-Joseph
Soort Wijn: Krachtige witte wijn
Sluiting: Kurk
Land: Frankrijk
Streek: Rhône
Producent: Louis Chèze, Pangon-Limony
Druivenras(sen): marsanne (60%), roussanne (40%)
Karakter: Volgeel van kleur. Een rijke geur waarin rijp steenfruit als perzik en mirabelle. De smaak is sappig, rijk en mondvullend, zeer aangenaam, zwoel met licht eiken. De afdronk is rond en blijft lang in de mond hangen.
Wijnbereiding:
Deze Saint-Joseph komt van de terrasvormig aangelegde hellingen rondom Limony, in het zuidelijkste puntje van het Condrieu-gebied. Na de persing wordt het sap overgebracht in eikenhouten vaten, deze zijn voor 10% nieuw, de overige 90% zijn 1 tot 3 jaar oud. De gisting verloopt onder een lage temperatuur van ca 15ºC. Hierna blijft de wijn nog 8 maanden op fust waar ook de malolactische gisting plaatsvindt en het omroeren van de ‘lie’ (bâtonnage). Botteling vindt plaats in de zomer van het jaar na de oogst. Saint-Joseph Blanc is op zijn best tussen 1 en 3 jaar oud.
Gegevens producent:
Louis Chèze, gestart in 1978 met 1 hectare wijngaard in Saint-Joseph, bezit momenteel 45 ha, waarvan 30 ha in eigendom, de rest is gepacht. In Condrieu zijn 4 ha beplant met de nobele viognier, andere wijnen die Louis Chèze produceert zijn: Côte Rôtie, St. Joseph rood en wit en diverse Vin de Pays wijnen van uitmuntende kwaliteit. Daarnaast is Louis Chèze actief met twee andere wijnboeren in een samenwerking: Les Vignobles de Seyssuel. Zij bezitten op de oostelijke Rhône oever wijngaarden ten noorden van de stad Vienne, dus buiten de officiële Rhône-appellaties. In de Romeinse tijd kwamen hier beroemde wijnen vandaan, in 1883 kwam er een eind aan de wijnbouw door de phylloxera plaag. Ruim 100 jaar later zijn deze dus herbeplant met o.a. syrah en viognier. Deze wijnen moeten gaan concurreren met de beroemde Côte-Rôtie en Condrieu wijnen. De resultaten zijn veelbelovend. Alle wijnen van Louis Chèze zijn van zeer hoogstaande kwaliteit, 20% wordt verkocht in de export.
Duurzaam: Gecertificeerd duurzaam
Gebied gegevens: Saint-Joseph was tot 1969 een appellatie waar zes gemeentes onder vielen, allen gelegen rondom de stad Tournon. Vanaf dat jaar is de appellatie gegroeid naar meer dan 45 gemeenten en ruim 900 hectare. Dat dit de kwaliteit niet altijd ten goede kwam moge duidelijk zijn, in 1994 werd de appellation daarom weer radicaal geherstructureerd. Er is duidelijk een verschil in het zuiden van het gebied en het noorden, een afstand van ruim 50 km. De rode wijnen uit het noorden neigen meer naar het vurige van de Côte Rôtie terwijl de rode wijnen uit het zuiden meer op een krachtige Cornas lijken. De witte wijnen hebben een geheel eigen karakter en hebben op hun best nog het meest weg van witte Hermitage.
Serveren bij: Rijke visgerechten, schaaldieren, blank vlees, lam en gevogelte met diverse bereidingsmogelijkheden, geurige Mediterrane en Aziatische smaken, pasta's, asperges, milde tot pittige romige kazen.
Serveertemperatuur 10 à 12ºC
Allergenen sulfieten

Rivesaltes Domaine des Schistes VDN Solera
16% alc
Classificatie: A.C. Rivesaltes
Soort wijn: Krachtige zoete witte wijn
Sluiting: Kurk
Biologisch: Biologisch
Land: Frankrijk
Streek:Roussillon
Producent:Domaine des Schistes, Estagel
Druivenras(sen): macabeu, grenache gris
Karakter:
Amberkleurig met een rijk aroma van gedroogd fruit, tabak en honing, karakteristiek voor de oude Rivesaltes uit de regio. In de smaak iets van walnoten, honing en sinaasappelschil met een rijk en zwoel mondgevoel dat lang nablijft.
Wijnbereiding:
De druiven krijgen een korte schilweking en worden dan direct geperst, waarna de gisting begint. Tijdens de gisting wordt er neutrale wijnalcohol toegevoegd (mutage sur môut) waardoor de gisting stopt. De gisting en het eerste gedeelte van de rijping gebeurt op cementen cuves en oude foeders, grote houten vaten. Om positieve oxidatie te bevorden worden de vaten niet geheel bijgevuld. De verfijning vindt plaats in eikenhouten demi-muids waarbij de wijn wordt vermengd volgens het 'solera' systeem. De stokken zijn 40 jaar oud, het rendement is slechts 30hl/ha.
Gegevens producent:
Jacques en Nadine Sire zijn sinds 1990 de enthousiaste eigenaren van Domaine des Schistes in Estagel. Dit fraaie dorpje ligt in het beste deel van de Roussillon, het verweerde, ruige gebied aan de voet van de Pyreneeën. De 55 ha grote wijngaard bestaat uit voornamelijk een rotsachtige bodem van mergel, hier en daar kalk en gelaagde schiste, oftewel leisteen. De ruim 40 jaar oude wijnstokken zijn carignan, grenache noir, syrah, lladoner pelut (garnacha peluda) en nog iets grenache blanc. De helft van hun wijnen zijn bestemd voor de export, de verkoop vindt bijna geheel in restaurants plaats. Domaine des Schistes is een exponent van de grote mogelijkheden van dit gebied. De Franse wijnpers verbaast zich er over, dat Jacques en Nadine en zoon Mickaël, elk jaar weer de wijnen van hun domein naar een hoger niveau weten te tillen. Sinds de jaargang 2007 is zoon Mickaël als gediplomeerd oenoloog mede verantwoordelijk voor het hoge niveau van de wijnen.
Gebied gegevens: De Roussillon is het zuidelijkste gedeelte van het vasteland van Frankrijk en heeft een Middellands zeeklimaat. Door een grote verscheidenheid van bodem en microklimaten (terroirs) en het gebruik van een 20-tal veelal lokale druivenrassen, is er een zeer gevarieerd aanbod aan wijnen. Momenteel komen er werkelijk juwelen van wijnen vandaan. Was er in de eerste helft van de vorige eeuw nog meer dan 70.000 ha in productie, momenteel ligt dit rond de 40.000 ha. Dit is het gevolg van het streven naar meer kwaliteitswijnen. De bodem varieert van kalk en mergel tot graniet en leisteen; deze laatste is een arme grondsoort die moeilijk water vasthoudt. De wortels van de wijnstok moeten zich tussen de leisteenplaten doorpersen op zoek naar vocht, een ideaal uitgangspunt om kwaliteitswijnen te produceren.
Serveren bij:
Perfect bij foie gras met vijgen, chocoladetaart, desserts met noten en specerijen (mousse au paind’épices), rijpe kazen en bij een mooie sigaar.
Serveertemperatuur: 12 à 14 C
Overige Informatie:
Voor deze Rivesaltes worden de druiven, perceel na perceel, handmatig geplukt op basis van volledige (over)rijpheid waarbij de druiven een minimaal potentieel alcoholgehalte van 15,5% moeten hebben. De oudste wijn in de Solera is momenteel 20 jaar oud. Er wordt per jaar maximaal 20 tot 30% van de oudste vaten gebotteld, dit om de kwaliteit te bewaken.
Allergenen: sulfieten

Vasse Felix ‘Filius’ Chardonnay
Kleur:Volle witte wijn
Land:Australië
Streek:Western Australia,Margaret River
Producent:Vasse Felix, Cowaramup
Druivenrassen:chardonnay
Karakter:Complexe, rijke aanzet met in de geur tropisch fruit, ananas, kruiden, kokos. De smaak is vol, met sappig rijk fruit o.a. citrus, vrij intens en goed in balans. In de afdronk veel rijp fruit, licht eiken en iets rokerig.
Wijnbereiding:Deze chardonnay werd op barrique vergist en onderging voor zuur afbouw deels de malolactische gisting. Daarna rijpte de wijn op de lie gedurende 9 maanden verder op kleine eiken vaten, waardoor de smaak van eiken beperkt aanwezig is.
Producent gegevens:Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Western Australia. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de 160 ha van Vasse Felix en de rest van 150 ha wijngaard nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als ‘Australian Winemaker of the Year’ en Vasse Felix als beste ‘New World Winery of 2017’.
Gebied gegevens:Ruim 200 km ten zuiden van Perth in Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 2500 hectaren met wijnstokken beplant. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Margaret River moet het puur hebben van hoge kwaliteit, het volume is zeer beperkt. Export is van oudsher zéér belangrijk, met 1.7 miljoen inwoners is de lokale markt beperkt en de bevolkte delen van Australië, waar trouwens ook wijn gemaakt wordt, liggen op minimaal 3000 km.
Serveren bij:Bij rijke visgerechten (ook gerookt), schaaldieren gegrild/geroosterd, blank vlees en gevogelte in romige combinaties, pasta’s, groentegerechten, salades.
Serveertemperatuur:10 à 12ºC

Schmidt Elite Classic Caviar
Baeri (classic) Caviar is licht gezouten om haar delicate aroma naar voren te brengen. Door de grootte van de eitjes en de variatie in kleur zal Schmidt Elite Classic kaviaar met haar subtiele notensmaak uw smaakpapillen strelen.
Mooie upgrade voor de feestdagen!


Aldea Verdejo (Alcoholvrij)
Kleur: Alcoholvrije witte wijn
Land: Spanje
Producent: Producto de Aldea, Valga, Pontevedra
Druivenrassen: verdejo
Karakter: Wijn gemaakt van 100% verdejo, bleekgeel van kleur met in de neus aromatische geuren van fris fruit zoals appel, kiwi, passiefruit, “druivig”, sappig en een klein restzoetje.
Wijnbereiding: De druiven ondergaan net als in de normale wijnbereiding een alcoholische vergisting in het land van herkomst. De spinning cone techniek is een alcohol verwijder systeem met draaiende kegelvormige kolommen, dat gebruik maakt van een two-stage methode voor het scheiden van vluchtige aroma’s- en essences en alcohol. De draaiende kegelvormige kolommen worden gebruikt in een vorm van vacuümdestillatie bij lage temperatuur om de alcohol voorzichtig uit de wijn te extraheren. Hierdoor wordt het effect op de smaak van de wijn behouden.
Serveren bij: Als alcoholvrij aperitief en als alternatieve begeleiding bij het eten, houd wel rekening met iets restzoet in combinaties met gerechten.
Serveertemperatuur: 6 à 8ºC

Lussory Tempranillo (Alcoholvrij)
Kleur: Alcoholvrije rode wijn
Land: Spanje
Producent: Lussory Wines, Santiago de Compostela
Druivenrassen: tempranillo
Karakter: Wijn gemaakt van de tempranillo druif, met name bekend uit de beroemde Rioja- streek in Spanje. In de geur ‘druivig’ fruit en aroma’s van kersen en bramen, iets aards. In de smaak veel fruit, sappig met een klein zoetje in de afdronk.
Wijnbereiding: De alcohol wordt uit de wijn gehaald door middel van vacuüm. De basiswijn met alcohol wordt in een glazenbuis van 22 meter hoog gegoten. Rondom de buis zitten uitstulpingen waar de alcohol middels een vacuümmethode uit de wijn wordt getrokken. Door vele filters en vertragingen in de buis, wordt onderin de alcoholvrije wijn opgevangen. Dit wordt in totaal vier keer gedaan waardoor de alcohol van 12% naar 9% gaat en van 9% tot 6%, van 6% tot 3% van 3% tot < 0% Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Hierdoor blijft de smaak van de basiswijn zoveel mogelijk behouden zonder de alcohol. Deze wijn is ook 100% alc. vrij en Halal gecertificeerd.
Serveren bij: Als alcoholvrij aperitief en als alternatieve begeleiding bij het eten, houd wel rekening met iets restzoet in combinaties met gerechten.
Serveertemperatuur: 16ºC



Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Morbier Aop Affine, Morbier (Jura) Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
St. Maure de Touraine AOP Fermier, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk

Petit Brie, Brest Frankrijk
Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Pérail Papillon, Aveyron, Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk
Geschikt voor zwangere vrouwen.

Met deze steker kunt u de voorgerechten van Parkheuvel, de Kromme Watergang en Brut172 net zo mooi krijgen als op de foto. Ook onmisbaar om in huis te hebben voor iedere hobbykok.

Cadeaucheque 250 euro. Als jij bij je winkelmand het chequenummer intikt wordt er €250,- afgetrokken van je totale besteding. Als je besteding lager is dan €250,- kan je het restant gebruiken voor een toekomstige bestelling.
INFORMATIE
Home Cadeaushop Cadeaubonnen Pop-up diners Hoe werkt het? Chef aan huis Voor bedrijven Contact Veelgestelde vragen Over ons Privacy statement Algemene verkoops- en leveringsvoorwaarden Disclaimer Duurzaamheid Samenwerking War ChildMenu's van
Paasdagen A La Carte Bij Jef dinerbox de Librije dinerboxen Bolenius Parkheuvel dinerboxen Noor dinerbox Restaurant Aan de Poel De Groene Lantaarn De Lindehof De Kromme Watergang Vegetarische menu's Combi menu's vis en vlees Combi menu's vlees Combi menu's vis
PRODUCTEN
Bestellen Wijnen
BLIJF OP DE HOOGTE
De lekkerste sterrengerechten thuisbezorgd? Dat kan! Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.