Samenwerking Cook Like a Chef en War Child

Bij iedere bestelling heeft de klant bij ons de mogelijkheid om War Child te steunen voor €4.
Cook Like a Chef legt dan hetzelfde bedrag bij.  Al voor 8 euro kan een kind voor een maand mee doen aan de programma’s in de landen waar War Child actief is.

Cook Like a Chef staat vierkant achter de belangrijke activiteiten van War Child.

Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit. Toch groeien wereldwijd 160 miljoen kinderen op in oorlog en geweld. Zij voelen zich onveilig, zijn angstig, agressief of durven geen contact te maken. Ze hebben chaos in hun hoofd. De onzichtbare littekens dragen ze met zich mee, iedere dag.

War Child biedt psychosociale steun, bescherming en onderwijs. En - als de situatie daar om vraagt - humanitaire noodhulp. Met muziek, sport en spel sluiten we aan op de leefwereld van kinderen. We bieden een veilige plek, waar ze op adem kunnen komen. En helpen ze hun heftige ervaringen te verwerken. Dat doen we samen met ouders, leraren en hun leefomgeving. Zo krijgen ze het vertrouwen in zichzelf en anderen terug en doorbreken we de cirkel van geweld. Dat doen we niet zo maar. Wij ontwikkelen, onderzoeken, testen én evalueren onze programma’s zorgvuldig, zodat we zeker weten dat wat wij doen werkt.

Zie ook de website van War Child.

 

SOCIAL MEDIA
Realisatie Acadia.