Allergenen en dieët wensen

Vanwege de logistieke organisatie en de soms veranderende receptuur is het niet of niet altijd mogelijk om aan dieetwensen of allergieën tegemoet te komen.

We willen natuurlijk wel met u meedenken! De ingrediënten van al onze menu’s worden zoveel mogelijk weergegeven bij de instructies en hieronder vindt u wat suggesties en alternatieven bij de menu’s. Desgewenst kunt u contact met ons opnemen voor overleg.

Lactoseintolerantie:

De 3 menu's van de Kromme Watergang kan lactose-vrij geleverd worden. Dit kan je aangeven door na de bestelling de bevestigingsmail te beantwoorden dat je het menu lactose vrij wenst. Wij bevestigen dat.

Glutenintolerantie:

Let op: Met een zeer zware gluten-allergie kan helaas geen rekening worden gehouden, omdat bij de bereiding altijd sporen van gluten kunnen achterblijven maar bij niet hele ernstige allergie kunnen bij meerdere menu’s de gerechten zelf worden aangepast door een of twee ingrediënten weg te laten:

De Librije: Alleen bij het nagerecht hoeft de crumble weggelaten te worden. Deze kan vervangen worden door bijvoorbeeld zelf een paar noten te pletten.

De Kromme Watergang: Bij het vismenu en het vegetarische menu bevatten alleen het nagerecht en het tussengerecht gluten. Bij het tussengerecht gaat het om een brioche (broodje) dat weggelaten kan worden.
Het nagerecht van de Kromme Watergang kan op verzoek vervangen worden door het nagerecht van het veganistische menu van datzelfde restaurant. Dit taartje is bereid op basis van macademianoten en dadels.

Combi menu's: Alleen het brood en het nagerecht van de Kromme Watergang bevatten gluten. Het nagerecht kan worden vervangen door het nagerecht van het veganistische menu van datzelfde restaurant. Dit taartje is bereid op basis van macademianoten en dadels. Het brood kan weggelaten worden of zelf vervangen door glutenvrij brood.
Let op: Met een zware gluten-allergie kan helaas geen rekening worden gehouden, omdat bij de bereiding altijd sporen van gluten kunnen achterblijven.

Let op: Met een zware gluten-allergie kan helaas geen rekening worden gehouden, omdat bij de bereiding altijd sporen van gluten kunnen achterblijven.

Notenallergie:

In het hoofdgerecht van Brut172 zit er walnoot door de zoete aardappelpurée. In de andere menu's  behalve het veganistische menu van de Kromme Watergang en het Librije nagerecht zitten de nootjes apart verpakt indien aanwezig. Deze kunnen weggelaten worden.

Schaal en schelpdieren:

De menu's van de Librije, De Kromme Watergang en de Combimenu's bevatten geen schaal- of schelpdieren. Dat geldt uiteraard ook voor het vegetarische menu van Parkheuvel.

Zwangerschap:

In principe zijn de alle menu's geschikt voor zwangere vrouwen behalve het combi-vlees menu vanwege de (diervriendelijke) foie gras en het vijfgangenmenu van de Librije vanwege de kaviaar.

Het voorgerecht bij Parkheuvel bestaat uit rauwe coquille en is in die vorm niet geschikt. Wel kan voor dit gerecht van de instructies worden afgeweken en kan de coquille gebakken worden. Dit geldt ook voor de sashimi-zeebaars van de Kromme Watergang.

 

SOCIAL MEDIA
Realisatie Acadia.